Kommunerne Skive, Ringkøbing-Skjern og Aarhus er gået sammen i et konsortie, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland til at blive mere energieffektive og anvende færre ressourcer.

Konsortiet har modtaget 20 mio. kroner fra Erhvervsstyrelsen, der sammen med med finansiering på yderligere 20 mio. kr. skal anvendes til energieffektiviseringstiltag i SMV’er, så de kan blive mere konkurrencedygtige.

I løbet af efteråret 2019 vil det blive muligt for virksomheder at søge det lokale erhvervscenter om tilskud til udarbejdelse af et energicheck eller en energiplan. Der vil samtidig blive oprettet en række lokale branchenetværk, der bl.a. vil fokusere på effektiv anvendelse af ressourcer og grønne forretningsplaner.

Projektstatus

Energibyen Skiveegnens og Erhvervs -og turistcenter (SET) er gået sammen om en erhvervsindsats for at fremme den grønne omstilling og gøre lokale virksomheder mere konkurrencedygtige. Det er hensigten at inviterer lokale virksomheder ind i grønne fokuserede branche -og interesse netværk omkring energi -og ressourceeffektivisering, uddannelse, fundraising og samarbejde.

Michael Oddershede startede pr. 1 august som ny koordinator i SET hvor han vil være den drivende kraft i at samle virksomhederne.

Læs mere her på projektet ECSMV's hjemmeside.

Publiceret 23-06-2020