Udbuddet på 39 bæredygtige autismeboliger i Skive Kommune er netop blevet offentliggjort.

Det er et krav, at boligerne skal bygges energirigtigt og bæredygtigt efter cirkulære principper. Det vil sige, at der skal bruges sunde materialer i byggeriet, det skal være godt at bo i og omkring, mængden af byggeaffald skal mindskes, og at de i hele processen tager hensyn til miljømæssige aspekter som CO2-udledning, genanvendelse, energieffektivitet samt at dette tænkes ind i driftsøkonomien ift. fx materialevalg, m.m.

 

 

"Vi har gennem hele processen med udbudsmaterialet haft stor fokus på bæredygtighed og behovene hos borgere med autismespektrumforstyrrelser"

Lars Peder Jacobsen, Bygningskonstruktør i Drift & Anlæg, Teknik, Miljø & Udvikling i Skive Kommune.

 

Det er ligeledes et krav, at byggeriet ikke må blive dyrere end traditionelt byggeri.

- Vi har gennem hele processen med udbudsmaterialet haft stor fokus på bæredygtighed og behovene hos borgere med autismespektrumforstyrrelser, siger Lars Peder Jacobsen, Bygningskonstruktør i Drift & Anlæg, Teknik, Miljø & Udvikling i Skive Kommune.

Lars Peder Jacobsen har sammen med Karl Krogshede fra Energibyen Skive og Arkitektfirmaet Meissner+Sigh udarbejdet udbudsmaterialet, som nu altså er klar til at blive offentliggjort. 

 

Byggerier i verdensklasse

Skive Kommune har været kendt for at være den kommune, der går i front med grøn omstilling, og med det kommende byggeri af autismeboligerne forfølger Skive Kommune sin trend for at bygge bæredygtigt.
Boligerne vil være på linje med Skive Rådhus og rådhusannekset Den Blå Diamant, som er fra henholdsvis 2005 og 2012. Skive Rådhus og bibliotek er som Danmarks første CO2-neutrale kontorbygninger et byggeri i absolut verdensklasse, og Den Blå Diamant er et såkaldt +energihus, som producerer 25 procent mere energi, end det forbruger.

Med rådhuset og Den Blå Diamant i repertoiret sætter Skive Kommune med byggeriet af autismeboligerne en ny standard for byggeri i kommunen og i Danmark.
Det er bestemt, at autismeboligerne skal bygges på den gamle Metallic-grund, som nu huser SKAT. Første spadestik ventes taget i august 2020, og de første boliger forventes klar til indflytning i efteråret 2021.

Publiceret 09-09-2019