Skive College er landsskole på forsyningsområdet, og er derfor i tæt dialog med det faglige udvalg under industriens uddannelser, hvor uddannelsen til forsyningsoperatør hører til. Men skolen har også tæt samarbejde med mange af de store virksomheder og aktører på området. Blandt andet om efteruddannelses af medarbejdere, dels som AMU-aktivitet, men også tilkøbte virksomhedsforløb, herunder også udenlandske medarbejdere i virksomhederne.


Skive College har gennem de seneste år ladet sig inspirere gennem et Advisory Board og derigennem haft et stærkt samarbejde med en række af forsyningsbranchens toneangivende virksomheder. Samarbejdet bygger på rådgivning til skolen om kommende kompetenceudfordringer på HV-området. Ud over Siemens Gamesa deltager også MHI Vestas Offshore Wind, DONG Energy (Ørsted) og Vattenfall m.fl. i dette Advisory Board. Dette samarbejde får med et fremtidigt center i GreenLab Skive nu en ekstra dimension.


”Danske virksomheder er blandt verdens bedste inden for vindmølleindustrien, og det er et af Skive Colleges mål at være med til at sikre den førerposition gennem kompetenceudvikling på HV-området. Vi er meget tilfredse for aftalen med GreenLab Skive og går nu i gang med at afdække hvilke aktiviteter, der i fremtiden kan placeres i GreenLab Skive. Ved at arbejde sammen om et HV-center i international liga, vil vi kunne tiltrække endnu flere virksomheder og kursister,” fortæller direktør for Skive College, Desiré Christoffersen.


Desiré Christoffersen understreger: ”Vi kan med vores engagement med et HV-center som en del af GreenLab Skive takle en af de helt store udfordringer i fremtidens energiforsyning. Her vil vores kursister kunne teste, afprøve og lære i et fuldskalamiljø, og netop de kompetencer er en af byggestenene i en grøn energiforsyning med stor forsyningssikkerhed.”


Både byggemodning og anlægsarbejde på de første virksomheder i GreenLab Skive er i gang.
”Det har været vigtigt, at få skabt et stærkt samarbejde med fokus på kompetenceudvikling i erhvervsparken og i den industrielle symbiose allerede her fra starten,” siger Steen Harding Hintze, direktør for Energifonden Skive, og han fortsætter: "Et HV-center placeret i GreenLab Skive vil skabe et unikt uddannelsesmiljø, hvor kompetence- og virksomhedsudvikling bliver tæt forankret. Vi vil sammen med Skive College kunne skabe et miljø med mulighed for test i stor skala, og vi forventer i løbet at de kommende år at have test- og demonstrationsfaciliteter på plads."


Det er visionen at placere den nye del af Skive Colleges HV-center og aktiviteter i en kommende centerbygning i GreenLab Skive, hvorfra der vil være adgang til erhvervsparken og den industrielle symbiose. Der vil være testfaciliteter, som både kursister og virksomheder kan benytte. Det vil medvirke til et fagligt, målrettet og dynamisk miljø mellem uddannelse og erhverv.


Skive College og GreenLab Skive vil arbejde tæt sammen de næste år for at skabe rammerne og indholdet til et ambitiøst Videnscenter inden for High Voltage, som kan være et ankerpunkt i erhvervsparken for efter- og videreuddannelse.

 

 

Fakta om Skive College

Skive College er en fusion mellem Skive Handelsskole og Skive Tekniske Skole fra august 2017. Skive College tilbyder en lang række uddannelser og efteruddannelseskurser inden for både de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og EUX-uddannelser. Skive College har 1500 årselever og heraf er der mere end 1000 kursister på korte forløb om året. Skive College har gennem mange år uddannet både elektrikere og forsyningsoperatører, hvor af de sidstnævnte arbejder med stærkstrøm (over 1.000 kV). Læs mere om Skive College på www.skivecollege.dk.

Fakta om GreenLab Skive

GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet. GreenLab Skives ambitiøse mål er at blive det førende center for vedvarende energi. Erhvervsparken er placeret på krydset mellem gas- og elnettet. Virksomheder, som placerer sig i GreenLab Skive, får fordel af en faciliteret industrisymbiose, som udvikler og undersøger de nye teknologi- og forretningsmuligheder, der opstår ud af udvekslingen af overskudsenergi og -ressourcer. Læs mere om GreenLab Skive på www.greenlabskive.dk

Publiceret 27-06-2018