PRESSEMEDDELELSE

Tysk minister interesserer sig for danske energiløsninger

Som led i et todages besøg i Aarhus, var Energisafari.dk vært ved et arbejdsmøde, ønsket af den tyske minister, Johannes Remmel, med fokus på energiplanlægning og borgerinvolvering

En tysk delegation, bestående af ministeren for klimabeskyttelse i Tysklands største delstat, Nordrhein-Westphalen (NRW), Johannes Remmel, samt andre tyske embedsmænd, virksomheder og forsyningsselskaber har været på et todages besøg i Aarhus den 3. og 4. november.

Den Danske samhandel med NRW er årligt på over 20 milliarder euro, og delstaten har nu haft to delegationer på besøg i Danmark vedrørende cleantech. Det forventes, at der i 2017 kommer endnu et delegationsbesøg, som går et spadestik dybere i forhold til konkrete projekter og samhandel.

Vigtige emner for ministeren

Energisafari.dk var vært for et arbejdsmøde, der også involverede fem midtjyske kommuner, som hver fremlagde cases med erfaringer fra energiplanlægning og borgerinvolvering. Begge emner optager ministeren meget, da de begge er vigtige i forhold til processen med grøn omstilling.

Især borgerinvolvering er et betydningsfuldt punkt, da den danske model kan være med til at fremme processen i implementeringen af nye energiprojekter.

Danske erfaringer er interessante

Energisafari.dk er specialister i at tilrettelægge specialiserede fagture for udenlandske delegationer med fokus på grøn omstilling og energiteknologier.

Energisafari.dk ser en stigende interesse for dansk energiteknologi, især fra det tyske marked, da Tyskland står over for den udfordring, at de skal udfase atomkraft og effektivisere det eksisterende fjernvarmenet.

”Derfor er danske erfaringer så interessante, og vi vil helt klart se flere delegationer som denne på besøg i Danmark”, siger Karl Krogshede, manager i Energisafari.dk.

 

 

Publiceret 14-02-2019