Den 2. december startede Alexander Lauring Knudsen som teamleder for Energibyen Skive. Han søgte stillingen, fordi Skive Kommune flere gange har markeret sig som frontløber inden for grøn omstilling og er meget ambitiøs omkring arbejdet med bæredygtighed, og det ville han gerne være en del af.

- Her i Skive har jeg et bredt mandat til at arbejde med grøn omstilling, og det syntes jeg, var enormt attraktivt, siger Alexander Lauring Knudsen.

Der er et bredt spekter af områder inden for grøn omstilling, som Skive Kommune vil arbejde med. Cirkulær økonomi og transport er to store emner, som kommer til at fylde meget i Energibyen Skive.

 

Mange muligheder for samarbejde

Alexander Lauring Knudsen er med egne ord ikke teknisk anlagt, men han går op i at arbejde bredt og i samarbejde med mennesker, og det er der god mulighed for i Energibyen Skive. 

- Jeg kommer ikke med en eller anden revolutionerende grøn idé og dikterer ting, jeg er ikke ekspert. Jeg vil, sammen med kolleger og samarbejdspartnere, være med til at fortsætte det gode arbejde, som Skive Kommune allerede gør, og som den har gjort i mange år, siger Alexander Lauring Knudsen.

Han henviser til Skive Kommunes Energi og Bæredygtighedsstrategi 2029, som sætter en retning for Energibyen Skives fremtidige arbejde med den grønne omstilling.

"Her i Skive har jeg et større mandat til at arbejde med grøn omstilling, end jeg havde på min tidligere arbejdsplads, og det syntes jeg, var enormt attraktivt."

Alexander Lauring Knudsen, teamleder, Energibyen Skive.

Lille aktør med stor pondus

Skive er kun en ud af 98 danske kommuner og er derfor en lille aktør, der er afhængig af, hvad der sker i det øvrige samfund.

- Omvendt er vi frontløbere, vi har noget pondus, og vi er dygtige til det, vi laver, men vi skal stadig stikke en finger i jorden og i høj grad kigge udad og indsamle relevant viden, siger teamlederen.

 

Skaber værdi for hele skiveegnen

For ham er det vigtigt, at Energibyen Skives arbejde skal give værdi på skiveegnen for borgere og virksomheder, det er den vej igennem, vi sikrer vores eksistens, mener Alexander Lauring Knudsen.

- Vi vil gå forrest som tovholdere på store energi- og bæredygtighedsprojekter, vi skal tage ansvar for at drive nogle processer, for det både kan og vil vi, siger han.

 

Tilbage til fødebyen

Alexander Lauring Knudsen kommer fra Viborg, men han har hele sit liv boet rundt omkring i verden. Hans baggrund er international, både i forhold til ophav og opvækst, men han har også noget professionel erfaring med sig fra udlandet. Han kommer fra en stilling i Ringkøbing-Skjern Kommunes energisekretariat. Sammen med sin hustru Jeanette og deres to sønner, Jens og Viggo, er han netop flyttet tilbage til hjemegnen i Viborg.

Med Alexander Lauring Knudsen som seneste, og indtil videre sidste, mand ombord, udgør Energibyen Skive nu et fuldt, og relativt nyt, team, der er klar på at tage fat på de mange spændende arbejdsopgaver, der venter i 2020.

Publiceret 02-04-2020