To kandidatstuderende fra Aarhus Universitet i Herning, Jan Vestergaard Jørgensen og Jesper Farsø, har netop været oppe at forsvare deres afhandling som cand.polyt i teknologibaseret forretningsudvikling.

Skive Kommune har fungeret som case for afhandlingen, og klimakoordinator Karl Krogshede og agronom Erik Kolding, begge medarbejdere i Skive Kommunes Forvaltning for Teknik, Miljø og Udvikling, har ladet sig interviewe af de to nu færdige cand.polyt.er.

”Vi vil gerne takke Karl Krogshede og Erik Kolding samt Skive Kommune for at give os forudsætningerne for at kunne udarbejde vores opgave. Vi startede begge i tidernes morgen som håndværkere og har derefter taget en rejse, som vi dengang aldrig havde troet vi skulle på. Vi håber, at vi i fremtiden kan fortsætte vores udvikling og anvende vores viden til at bidrage til et mere bæredygtigt samfund”, siger Jesper Farsø og Jan Vestergaard Jørgensen.

 

Noget af det vigtigste i det moderne samfund

Jan Vestergaard Jørgensen og Jesper Farsø fik et 12-tal for opgaven, som handler om cirkulær økonomi, et område, hvorpå Skive Kommune er absolut førende, og noget som begge betragter som et af de vigtigste emner i det moderne samfund.

"Vi vil gerne takke Karl Krogshede og Erik Kolding samt Skive Kommune for at give os forudsætningerne for at kunne udarbejde vores opgave (...) Vi håber, at vi i fremtiden kan fortsætte vores udvikling og anvende vores viden til at bidrage til et mere bæredygtigt samfund."

Jesper Farsø og Jan Vestergaard Jørgensen, nyuddannede Cand.Polyt.er, Aarhus Universitet i Herning.

Et par dage efter forsvaret af afhandlingen fik de to cand.polyt.er endnu en fornem anerkendelse af deres arbejde, da de modtog IDA’s (Ingeniørforeningen i Danmark) ingeniørpris for bedste kandidatafhandling på uddannelsen.

”Vi har gået med armene over hovederne i flere dage. Vi er stolte og fuldstændig blæst væk af den modtagelse og opmærksomhed, vores arbejde har fået”, siger Jesper Farsø og Jan Vestergaard Jørgensen.

Kan bruges i den virkelige verden

Afhandlingen, ‘Exploratory case study of circular economy enabling conditions in Skive municipality: Through assessment of business model components and investigation of triple helix factors’ (samarbejde med universiteter og industri, red.), er en dybdegående undersøgelse af Skive Kommunes roller inden for aktiviteter med cirkulær økonomi i kommunen. Afhandlingen sætter fokus på cirkulær økonomi, bæredygtighed, offentlige strategier, institutionalisering af nye paradigmer samt sociotekniske aspekter i forbindelse med implementeringen af cirkulære og bæredygtige projekter.
Projektet giver overblik og indsigt i, hvordan Skive Kommune udnytter sine styrker og lokale udfordringer til at skabe bæredygtig og cirkulær udvikling som en inkluderet del af den lokale vækst og udviklingsagenda.

”Vi har forsøgt at skabe et resultat, som kan anvendes i den virkelige verden, og resultatet giver både Skive Kommune muligheder for yderligere optimering af sin vækststrategi og aktiviteter. Det viser også, hvordan Skive Kommunes arbejde kan være et eksempel på, hvordan kommuner kan være facilitator for bæredygtig og cirkulær udvikling til gavn for både lokalsamfund og løsning af globale udfordringer”, forklarer Jesper Farsø og Jan Vestergaard Jørgensen.

Publiceret 14-02-2019