En delegation af latinamerikanske embedsmænd og myndighedsrepræsentanter har netop besøgt GreenLab Skive. Her hørte de både om formålet med erhvervsparken og hele dens symbiosenetværk samt om Skive Kommunes arbejde med den grønne omstilling.

Delegationen havde specifikt ønsket at besøge Region Midtjylland i forhold til landbrug og fødevarer samt grøn energi, og inden for netop det tema er Skive Kommune førende.

 

Unikt med start på bar mark

På GreenLab Skive blev gæsterne modtaget af Steen Hintze, Direktør for Energifonden, der står for udviklingen af erhvervsparken.

"Vores måde at arbejde på i GreenLab Skive er helt unik. Andre symbioser starter samarbejde mellem allerede fysisk eksisterende virksomheder og fabrikker, og ikke på en bar mark, som vi har gjort det."

Steen Hintze, Direktør for Energifonden Skive.

Han fortalte om GreenLab Skives rejse og tilblivelse, hvad formålet med erhvervsparken er, hvilke virksomheder der er i gang med at bygge, og hvilke der går i gang som de næste.

”Vores måde at arbejde på i GreenLab Skive er helt unik. Andre symbioser starter samarbejde mellem allerede fysisk eksisterende virksomheder og fabrikker, og ikke på en bar mark, som vi har gjort det”, sagde Steen Hintze og hentydede til, at erhvervsparken var et pejlemærke inden for energiområdet for EU.


Det latinamerikanske delegationsbesøg fandt sted i forbindelse med det såkaldte INNOVACT-projekt, et nyt projekt finansieret af EU. Projektet har blandt andet som formål at skabe udveksling af viden og ekspertise mellem europæiske og latinamerikanske grænseregioner for at promovere partnerskaber, innovation, klyngesamarbejde og konkurrencedygtighed på tværs af grænser og regioner.

 

Borgmester bød velkommen

Også Skive Kommunes Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) bød de udenlandske gæster velkommen til skiveegnen. Han fortalte kort om Skive Kommune, og herefter fortalte teamleder fra Energibyen Skive, Teresa Rocatis, om kommunens arbejde med projekter inden for grøn omstilling og Energibyens samarbejde med GreenLab Skive, især om biogasprojekter.

Både Mexico, Guatemala, Peru og Chile var repræsenteret blandt deltagerne, som var embedsmænd og repræsentanter fra blandt andet de mexicanske myndigheder for landbrug-, territorial- og urbanudvikling, det nationale råd i Guatemala for viden og teknologi (CONCYT) samt Sammenslutning for Vedvarende Energi i Guatemala.

Udover GreenLab besøgte delegationen blandt andet også Regional Udvikling i Viborg, Cold Hand Winery, Agro Food Park og SEGES under opholdet i Danmark.

Publiceret 14-02-2019