Langt det meste af året 2017 handlede for teamet i Energibyen Skive om at få arrangeret Skandinaviens Biogaskonference 2017 den 8. og 9. november.
Konferencen foregik som en del af det treårige skandinaviske projekt Biogas2020. Det er den anden ud af tre store konferencer. Den tredje og afsluttende konference holdes i Norge til april. Projektet afsluttes til sommer, hvor vi samler de endelige resultater fra tre års arbejde.
Kulturcenter Limfjord dannede de flotte og meget professionelle rammer for konferencen, som trak over 500 mennesker fra ind- og udland til Skive.

 

Oplæg, matchmaking og messe

En stor del af planlægningsarbejdet gik ud på at finde over 30 oplægsholdere, der skulle formidle viden om og resultater med biogas inden for hele værdikæden. Oplæggene kørte gennem hele den første dag på fire spor, hvor emnerne blandt andet var ’biogas som forretning’ og ’hvordan når vi vores energimål i 2030?’.
Ved siden af oplæggene var der matchmaking med 50 deltagere, der samlet holdt 60 møder, og stor messe med 40 udstillere fra hele biogasbranchen.
På dag to kom konferencedeltagerne rundt på forskellige studieture til virksomheder, der alle arbejder med grøn energi, herunder Thise Mejeri og Maabjerg Energy Center. Om eftermiddagen deltog flere i åbningsceremonien for Greenlab Skive i Kåstrup.

 

Nye projekter i støbeskeen

Sideløbende med konferenceplanlægningen blev der arbejdet med nye projekter, som vi kommer til at arbejde meget mere med i 2018. Det er blandt andet opførelsen af autismeboliger ud fra principper om cirkulær økonomi og arbejdet med at etablere klimalandsbyer – begge i samarbejde med andre kommuner og aktører.
2018 bliver også året, hvor der tages de første spadestik i GreenLab Skive, og tre virksomheder begynder byggeriet i erhvervs- og testparken.
Alt dette sker i ly af Skive Kommunes Klima og Energistrategi, som præsenteres i en fornyet og opdateret udgave i 2018. Vi er i fuld gang med arbejdet.

 

Men for nu vil vi ønske jer alle GLÆDELIG OG GODT NYTÅR !!!

Publiceret 21-12-2017