Igen i år arrangerer projektet Biogas2020 de spændende biogas roadshows. Roadshowet er en dag, hvor man kan høre om udnyttelsen af biogas i transportsektoren og prøvekøre biogaskøretøjer.

I år er temaet udbud, hvor der vil blive lagt fokus på, hvordan kommunerne kan hjælpe til med, at der kommer flere kommunale biogaskøretøjer. Der vil derfor både være fokus på renovationskøretøjer, busser og kommunens egne køretøjer.

De første to events er henholdsvis hos Vestforbrænding i Glostrup den 12. juni og i DGI-Huset i Vejle den 6. september. Her vil der blive lagt vægt på renavtionskøretøjer. Til disse roadshows får interessenter altså mulighed for at blive opdateret på potentialerne ved at anvende biogas til renovationskørsel og lignende transporter.

Ved begge events præsenteres der gasdrevne køretøjer, gasløsninger samt kommunale erfaringer med udbud af renovationskørsel. Samtidig vil Energibyen Skive fortælle om de gode erfaringer, der er blevet gjort sig her i kommunen. Skive Kommune har i dag 45 biogaskøretøjer og er derfor en af de kommuner i landet med flest biogaskøretøjer.

Ny udbudsguide om offentlige udbud med biogas som drivmiddel

Til de to roadshows bliver der præsenteret ”Udbudsguiden Biogas som drivmiddel i offentlige flåder”, som Energibyen Skive har udviklet i samarbejde med sine partnere i Biogas2020-projektet.

De to events er en del af Roadshowet Biogas til Transport og er målrettet kommuner, regioner, tværkommunale affaldsselskaber, renovationsvirksomheder og andre med interesse for at gøre deres transportarbejde grønnere.

Publiceret 18-05-2017