En glad Peder Christian Kirkegaard (V), borgmester i Skive Kommune, flankeret af et stolt sekretariat for Energisafari.dk, bestående af diretør Karl Krogshede og projektleder Joan Kahr. Foto: Skive Kommune.

Skive er førende i Danmark inden for grøn omstilling, og det glæder Borgmesteren sig over at vise frem gennem Energisafari.dk, som nu er en etableret forening

Skive, Aarhus, Ringkøbing-Skjern, Samsø og Horsens kommuner er gået skridtet videre i deres formelle samarbejde inden for energiturisme og har sammen stiftet foreningen Energisafari.dk, en non-profit forening der har specialiseret sig i at tilbyde fagture inden for Cleantech til erhvervsdelegationer.

Skive er gået forrest

For Skive Kommunes Borgmester er dette en vigtig milepæl.

"Skive Kommune er i mere end 40 år gået forrest ved vores satsninger på grøn energi. Dannelsen af et fælles sekretariat for Energisafari.dk er endnu en retning i at udnytte den erfaring, der er samlet igennem alle årene i vores kommune og virksomheder. Vi er langt fremme, hvad angår den grønne omstilling, og den vil vi gerne fortælle om og vise frem", siger Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

Energisafari.dk startede oprindeligt som et samarbejde mellem Skive Kommune og Samsø Energiakademi tilbage i 2010. Siden starten har forskellige lokale virksomheder og regionale kommuner været involveret for at skabe et stærkt fundament for Energisafari.dk.

Det har nu resulteret i at fem midtjyske kommuner i fællesskab har etableret foreningen Energisafari.dk med dertil hørende sekretariat.

"Skive har igennem alle årene været driver på projektet, så derfor finder jeg det naturligt, at sekretariatet skal ligge her", pointerer Peder Christian Kirkegaard.

Sekretariatet starter med to medarbejdere og forventes at være færdigetableret i udgangen af december 2016.

"Vi er stolte af den anerkendelse og tillid, som de andre kommuner har vist os ved at investere i et sekretariatet, der etableres i Skive Kommune", siger Karl Krogshede, Direktør i Sekretariatet for Energisafari.dk.

Den samfundsmæssige opgave

Kommunerne bag foreningen Energisafari.dk ser det som en samfundsmæssig opgave at udvikle kommunerne i samspil med deres virksomheder, energiselskaber og vidensinstitutioner.

Det centrale ved Energisafari.dk er, at fem kommuner har taget skridtet videre og har været med til at etablere et sekretariat for Energisafari.dk, der skal arbejde for at få udenlandske delegationer til Midtjylland. Cop21 sikrede, at verdens øjne har været fokuseret på Danmark, når der tales om grønne, bæredygtige løsninger, og derfor har kommunerne stiftet en forening, der skal fremme og synliggøre disse aktiviteter.

Uafhængig non-profit forening

Energisafari.dk er en uafhængig, non-profit forening, som har til formål, gennem specialiserede fagture til erhvervsdelegationer, at fremme grøn vækst, beskæftigelse og bosætning i den midtjyske region.

Fokus er derfor på at synliggøre midtjyske energikompetencer gennem samarbejde mellem førende virksomheder, energiselskaber, vidensinstitutioner og offentlige myndigheder.

Publiceret 11-05-2017