Det var på en åben workshop i august, hvor virksomheder blev indbudt til at deltage og gå ind i samarbejdet om at etablere en platform for datadrevet genanvendelse af byggematerialer. Foto: Skive Kommune.

Projekt Gen Byg Data indledte i august en fase, hvor virksomheder fra byggebranchen blev indbudt til et samarbejde med hensigten om at inddrage deres erfaringer og idéer i dannelsen af platformen for datadrevet genanvendelse af byggematerialer

Brugen af genanvendelige materialer i byggeriet er efterspurgt som aldrig før. Der er god forretning i det, og så giver det god mening at bruge vores
ressourcer mere end bare én gang.

Mange virksomheder står på spring for at genanvende byggematerialer, men det er svært at få information om kvaliteten og finde forhandlere.

Projektets mål er at øge adgangen til genanvendelige materialer samt oplyse om materialernes kvalitet gennem en databaseret platform.


Øget adgang til genanvendelige byggematerialer

Energibyen Skive er sammen med en række partnere ved at gøre denne øgede adgang til genanvendelige materialer mulig.

Det gør vi gennem data om de nedbrydningsmodne bygningers indhold, kvalitet og mulige tilgængelighed.

"Groft sagt laver vi et digitalt lagersystem for nedbrydningsmodne bygningers materialer", siger Gunnar Rønning Sigaard, som er projektleder på Gen Byg Data.

Arbejder ihærdigt med platform

Samarbejdet med virksomhederne blev konkret i form af en arbejdsgruppe
af interesserede virksomheder, der nu arbejder ihærdigt på at opbygge platformen i samarbejde med projektgruppen.

"Projektet slutter efter januar, og vi er meget tæt på, at kunne skitsere principperne i den nye platform", siger Gunnar Rønning Sigaard.

Publiceret 11-05-2017