Ingrid Suhl (tv.) og hendes kolleger fra Folkekirkens Nødhjælps butik i Kåstrup, Thea Nørgård Nielsen og Lene Sørensen (th.) vil altid gerne deltage i projekter, der handler om genanvendelse. Foto: Skive Kommune.

Slidte og brugte cykler repareres, så de med stor gavn kan genanvendes af flygtninge i Skive Kommune

Genanvendelse krydser veje med velgørenhed, når Nomi4s, Folkekirkens Nødhjælp og de frivillige i Venligboerne i samarbejde indsamler brugte cykler, som flygtninge i Skive Kommune kan få glæde af.

Når borgere afleverer deres gamle cykler på genbrugsstationen hos Nomi4s i Kåstrup, sælger Folkekirkens Nødhjælp, som har genbrugsbutik på samme adresse, cyklerne. De cykler, som ikke bliver solgt i butikken, doneres til Venligboerne, som sælger cyklerne til flygtninge for et lille, symbolsk beløb.

"Vi vil gerne lære flygtningene, at alting koster, det mener vi, er et godt signal at sende til dem. Og så er der også noget stolthed for dem i selv at kunne betale for ting", siger Benthe Rolin, som er frivillig og, som det står på organisationens hjemmeside, "genbrugsdronning" hos Venligboerne.

Cykler med fejl og mangler

Tanken er, at flygtningene med hjælp fra de frivillige fra Venligboerne selv skal sørge for at få cyklerne sat i stand, men lige nu mangler der frivillige. Benthe Rolin efterspørger flere borgere til at hjælpe med cykel-reparationerne.

"Nogle af flygtningene har allerede fået en cykel og selv fået sat dem i stand", siger Benthe Rolin.

Cyklerne bliver doneret til Venligboerne i den stand, de er i, når de afleveres på genbrugsstationen, og det er ikke nødvendigvis den allerbedste stand.

"Cyklerne, vi får ind, kan sagtens være i stykker eller mangle nogle dele, og måske skal der tre cykler til at reparere én cykel. Folk reparerer jo ikke deres cykler, før de stiller dem ud til os", siger Ingrid Suhl.

Når det handler om genanvendelse

Selvom Folkekirkens Nødhjælps butik i Kåstrup ikke tjener penge på de cykler, butikken giver videre til venligboerne, går de frivilligt ansatte gerne ind i et projekt, når det handler om genanvendelse af materialer og om at bidrage til samfundet.

"Vi går meget op i, at ting bliver genanvendt så meget som muligt, det er det, vi arbejder med, og derfor er vi gået med i dette projekt", siger Ingrid Suhl fra Folkekirkens Nødhjælp, som er butikkens tovholder på cykel-projektet.

Ingrid Suhl fortæller i øvrigt, at der kommer en del cykler ind fra borgerne, som går videre til projektet, og hun tror på, at der er cykler nok til, at alle der vil købe en, har mulighed for det. 

Det er Nomi4s, der står bag projektet, og Folkekirkens Nødhjælp styrer det i praksis. 

Publiceret 10-05-2017