De Blaa Busser fra Skive har for nyligt modtaget den første af deres fire helt nye biogasbusser, som skal køre på Vestsalling-ruterne 443 og 444. Foto: De Blaa Busser.

 

Buschaufførerne glæder sig til at sidde bag rettet i de nye biogasbusser, som skal tankes op på den nye biogastankstation på Bjørnevej

Snart er det en realitet: 11 busser i Skive Kommune skal fra sidst i juni køre på CO2-neutralt biogas. Det drejer sig om syv busser på lokalruterne og Skives fire bybusser.

Samtidig med at de nye, grønne busser kommer på vejene, åbner en helt ny biogastankstation på Bjørnevej i Skive.

 

Så rent som det kan blive

Henrik Konradsen er chauffør hos De Blaa Busser fra Skive og kører på ruterne 443 og 444, som overgår til biogas. Han ser frem til at komme ud at køre CO2-neutralt i en helt ny og mindre støjende bus.

"Det er altid godt at tænke på miljøet. Vi kører mange kilometer ude i lokalområdet, så det er godt, at det er så rent, som det kan blive", siger Henrik Konradsen.

Det er de tre virksomheder, De Blaa Busser, De Gule Busser og Arriva, som kommer til at stå for kørslen af de miljøvenlige busser, og hos De Blaa Busser er de glade for at kunne være med foran på biogas-fronten.

 

Åbning markeres med ceremoni

Biogastankstationen på Bjørnevej, som bliver Skives anden gastankstation, forventes at åbne sidst i juni måned. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard indvier officielt stationen onsdag 29. juni klokken 14-16. Se programmet her.

På den nye biogastankstation kan helt store køretøjer tanke biogas, modsat den eksisterende gastankstation i Ågade, som kun er for mindre køretøjer, herunder små lastbiler og minibusser.

Skive Kommunes store satsning på biogas sker i bestræbelserne på at nå målsætningen om en CO2-neutral kommune i 2029.

Publiceret 09-05-2017