Højt humør. Skives Borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V) var glad og stolt for at kunne åbne Skive Kommunes anden biogastankstation. Foto: Thomas Køser. 

 

Både borgere og virksomheder mødte nysgerrige op til åbningsceremonien for Skives anden biogastankstation

Solen brød igennem en ellers hidtil noget grå og overskyet himmel, da Borgmester i Skive Peder Chr. Kirkegaard (V) onsdag eftermiddag indtog positionen som taler og snoreklipper foran Skives helt nye biogastankstation.

"Vi har en klar dagsorden i Skive Kommune om, at vi gerne vel være blandt de førende kommuner, når det gælder energioptimering og omstilling til grøn energi. Og det er med en vis stolthed, at Skive nu er den eneste by i Danmark, foruden hovedstaden, med to biogastankstationer", sagde Borgmesteren, som herefter klippede det grønne silkebånd, der prydede gasstanderen.

 

En stor dag for Skive Kommune

Omkring 60 mennesker, både borgere og repræsentanter fra involverede virksomheder, var mødt op for at deltage i åbningsceremonien. En håndfuld borgere havde endda taget den til lejligheden indsatte biogasbus fra De Blaa Busser, som kørte fra rådhuset ud til åbningsceremonien på Bjørnevej, sammen med Borgmesteren.

"I går var en stor dag for Skive Kommune, da vi åbnede vores anden offentlige biogastankstation i byen. Vi vil gerne sige en stor tak for det store fremmøde, og vi glæder os nu over, at den kollektive trafik er grønnere i Skive", siger projektleder Teresa Rocatis Nielsen fra Skive Kommune.

Etableringen af den nye biogastankstation er støttet af Energistyrelsen.

 

Inspiration til flådeejere

Efter taler og snoreklip var der pindemadder samt øl og vand i teltet, hvor der var rig mulighed for at snakke mere om biogas til transport. Efterfølgende kørte biogasbussen retur til rådhuset.

"Vi håber selvfølgelig, at det kan inspirere andre flådeejere i Skive Kommune til at overveje biogas som drivmiddel. Den grønne vej er i hvert fald banet for mere grøn gas i Skive", siger projektleder Teresa Rocatis Nielsen fra Skive Kommune.

Publiceret 09-05-2017